Toplotne črpalke

Ogrevanje s toplotnimi črpalkami

Toplotne črpalke ponujajo energetsko najučinkovitejši način zagotavljanja primarnega bivalnega okolja. Prav tako je trenutno z ekonomskega vidika ena izmed varčnejših naložb ogrevalnih sistemov. Toplotne črpalke nam omogočajo ogrevanje in hlajenje bivalnih prostorov, na raznovrstne načine, z uporabo obnovljivih virov toplote v naši okolici. Toplotna črpalka lahko tako pridobi toploto iz zraka, vode ali zemlje, jo prenese v bivalni objekt, kjer jo dvigne na potrebno temperaturno raven, da segreje/ohladi objekt in ogreva sanitarno vodo. Instalacije Sedmak d.o.o. vam nudijo svetovanje, podporo, kakovostnega izvajalca in kasneje vzdrževalca na sistemih toplotnih črpalk Daikin, Samsung in Termotehnika. Prav tako vam pripravimo celotno dokumentacijo za potrebe nepovratnih spodbud, ki jih omogoča Eko sklad in vam s tem zmanjšamo strošek do maximalno 2.000,00 EUR.  


Instalacije Sedmak d.o.o. nudi svojim strankam poleg strojno instalacijskih del, tudi  elektro vezavo in priklop električnih komponent, vključno z zagonom sistema ogrevanja s toplotnimi črpalkami.


Vrste toplotnih črpalk:

  • toplotne črpalke zrak voda - kot toplotni vir izkoriščajo zunanji zrak in so učinkovite ogrevalne naprave s katerimi lahko, v kombinaciji z drugim načinom ogrevanja, ogrevamo tako stanovanjske kot poslovne objekte in tudi sanitarno vodo.

 

 

  • toplotne črpalke voda voda - kot vir toplote izkoriščajo podtalnico. Ta vrsta toplotnih črpalk je primerna za uporabo skozi celo leto, z njo pa lahko poleg stanovanjskih in poslovnih objektov ogrevamo tudi sanitarno vodo.

 

 

  • toplotne črpalke zemlja voda – za ogrevanje izkoriščajo toplotno energijo, ki je shranjena v zemlji. Tudi s to vrsto toplotnih črpalk lahko ogrevamo prostore različnih objektov kot tudi sanitarno vodo.

 

 

Ogrevanje sanitarne vode s sanitarno toplotno črpalko


Podjetje Instalacije Sedmak d.o.o. se je specializiralo tudi za izvedbo varčnih sanitarnih toplotnih črpalk za ogrevanje sanitarne vode, proizvajalcev Termotehnika in Lentherm, volumna 200 in 300 litrov, možnost hlajenja prostora v katerem stoji sama sanitarna toplotna črpalka oziroma možnost vodenega zraka in s tem hlajenje sosednjega prostora ( klet-ozimnica).


Prav tako vam pripravimo celotno dokumentacijo za potrebe nepovratnih spodbud, ki jih omogoča Eko sklad in vam s tem zmanjšamo strošek do maximalno 250,00 EUR.  


Instalacije Sedmak d.o.o. nudi svojim strankam poleg strojno instalacijskih del, tudi  elektro vezavo in priklop električnih komponent, vključno z zagonom sistema ogrevanja sanitarne vode s sanitarno toplotno črpalko.

TČ sanitarna voda

Instalacije Sedmak d.o.o.

Soboška cesta 1A

9240 Ljutomer

Tel: +386 (0)2 585 12 64

Gsm: 041 626 086 Josip

         051 325 399 Jože

E-mail: instalacije.sedmak@siol.net

© 2010 - 2023 Instalacije Sedmak d.o.o. | Izdelava spletnih strani: Kreativne ideje

bimasa-polena

Ogrevanje

V podjetju Instalacije Sedmak d.o.o. izvajamo instalacije vseh vrst naprednih ogrevalnih sistemov.